Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

To 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας επέστρεψε δυναμικά αλλά και με πολύ όρεξη από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας πραγματοποιήθηκε φέτος για 4η χρονιά στο Cine Άλιμος στις 17 -18 και 20 Ιουνίου 2023.

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας πραγματοποιήθηκε φέτος για 4η χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών στο Cine Αλιμος του Δήμου Αλίμου, δοκιμάζοντας συνδυασμούς ανάμεσα στην 7η τέχνη και την Ευρωπαϊκή Γαστρονομία. Οι γεύσεις εμπνεύστηκαν  από τις ταινίες που προκαλούν τις αισθήσεις και ιδιαίτερα τον ουρανίσκο, σε ένα τριήμερο προβολών, με επιλογή του Διευθυντή του Φεστιβάλ Manuel de Coco και παρουσίαση έγινε από την δημοσιογράφο κα Σταυρούλα Σηφάκη παρουσιάζοντας τα πιάτα του 3 ήμερου Φεστιβάλ, μαζί με τους αρχιμάγειρες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Κατά την διάρκεια και των τριών ημερών του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν  συναυλίες από την τραγουδοποιό κα Άρτεμις Ματαφιά την οποία συνόδευσαν οι μουσικοί: κ. Κωνσταντίνος Παγιάτης στο πιάνο, κ. Νίκος Καινούργιος στην κιθάρα και κ. Σπύρος Γλένης στα κρουστά.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Το πρόγραμμα ήταν το εξής:

Σάββατο 17 Ιουνίου | 21:00 | Comezainas της Μαφάλντα Σαγκουέιρο (Πορτογαλία, μικρού μήκους, 2022) και A Taste of Hunger του Κρίστοφερ Μπόε (Δανία, 2022)

Ενα ζευγάρι θυσιάζει τα πάντα για να επιτύχει την υψηλότερη δυνατή αναγνώριση στον κόσμο της μαγειρικής.

Μαγειρική επίδειξη | Πορτογαλική Κουζίνα: Πληθωρική, νόστιμη και αρωματική, είναι ένα πλούσιο γευστικό μίγμα, όπου γη και θάλασσα συναντώνται με απόλυτη αρμονία στην Πορτογαλική γαστρονομία. Τη συνταγή είδαμε ζωντανά από το κ. Νίκο Φιλιππίδη, μέλος του Acropolis Chef’s Club of Attica & Επιχειρηματίας – Αρχιμάγειρας στο 2 Chefs Gastronomy Catering. | Πιάτο: Πορτογαλέζικη Caldeirada | Συναυλία με την κα. Άρτεμις Ματαφιά (πορτογαλικά τραγούδια)

Κυριακή 18 Ιουνίου | 21:00 | Μάλιστα Σεφ του Λουί-Ζιλιάν Πετί (Γαλλία, 2023)

Μια ταλαντούχα μαγείρισσα η οποία βρίσκεται μια ανάσα μακριά από το να εκπληρώσει το όνειρό της και να ανοίξει το δικό της εστιατόριο, αναγκάζεται να εργαστεί σε μια δομή ασυνόδευτων ανηλίκων. Εκεί πρόκειται να αλλάξει πλήρως τη ματιά της απέναντι στη ζωή αλλά και τις προτεραιότητες της καριέρας της.

Μαγειρική επίδειξη | Γαλλική Κουζίνα: Είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τη φινέτσα και την πλούσια γεύση της. Είναι ένας συνδυασμός από έντονες, φυσικές γεύσεις που ενώνονται για να δημιουργήσουν ξεχωριστά πιάτα. Aλλωστε το 2010 η UNESCO ανακήρυξε τη Γαλλική κουζίνα ως Aυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Το μαγειρικό Live Show το παρουσίασε ο κ. Θανάσης Καραΐνδρος, μέλος του Δ.Σ. της ΛΑΕΑ Ακρόπολις αλλά και Επιχειρηματίας Αρχιμάγειρας στο βραβευμένο καλύτερο εστιατόριο της Ευρώπης για το 2021, «Μαντρί» (Aνω Γλυφάδα, Μύκονος). | Πιάτο: Μοσχάρι Ραγού με πουρέ γλυκοπατάτας | Συναυλία με την κα. Aρτεμις Ματαφιά (γαλλικά τραγούδια).

Τρίτη 20 Ιουνίου | 21:00 | Women of the Land της Ελίζα Φλαμίνιο Ινο (Ιταλία, 2022) – Διεθνής Πρεμιέρα

Ενα ντοκιμαντέρ που αφηγείται τις ιστορίες μιας ομάδας Ιταλίδων που μετακόμισαν από την πόλη στην ύπαιθρο για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους: να ζήσουν σε αρμονία με τη φύση μέσω της αυτοπαραγωγής βιολογικών τροφίμων και να προωθήσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής ενάντια στην υπερκατανάλωση.

Μαγειρική επίδειξη | Ιταλική Κουζίνα: Το αυθεντικό ιταλικό Ριζότο απαιτεί έναν ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος, εκ τον οποίο είδαμε ζωντανά από τον κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις & Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, βραβευμένο ως καλύτερο Αρχιμάγειρα στην Ευρώπη το 2015. | Πιάτο: Ριζότο Μανιταριών | Συναυλία με την κα. Αρτεμις Ματαφιά (ιταλικά τραγούδια)

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις που παρευρέθηκαν στο 3ήμερο φεστιβάλ εκ τον οποίο ήταν ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, μέλος του Δ.Σ. κ. Θανάσης Καραίνδρος, και τα μέλη κ. Νίκος Φιλιππίδης, κ. Νικόλαος Χρηστάκης, κ. Κωνσταντίνος Θεοδοσόπουλος αλλά το ειδικής αγωγής Κωφών της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ. Μανώλης Λαντζουράκης, κα. Δέσποινα Αλειφέρη, και κ. Αντώνης Μιτρούσης. Επιπλέον παρευρέθηκε το επίτιμο μέλος της ΛΑΕΑ Ακρόπολις υπεύθυνη εξωτερικού κα Μαρία Ζησούλη.

Το φεστιβάλ είχε οικολογικό χαρακτήρα, καθώς όλα τα προϊόντα σερβιρίσματος είναι βιοδιασπώμενα και μιας χρήσης.


Διοργάνωση: Περιφέρεια Αττικής, Glory Films, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου, και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις».