Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις : “Γαστρονομικός και Οινικός Τουρισμός της Ελλάδας, στην Παγκόσμια Προβολή”

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 16.00 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι της Αθήνας διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα “Γαστρονομικός & Οινικός Τουρισμός της Ελλάδας στην Παγκόσμια Προβολή”, που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις στα πλαίσια του 1ο Beverage Food & Tourism Festival και συνδιοργανωτές τον Δήμο Αθηναίων και το Τεχνόπολης Γκάζι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, με την στήριξη του Global Foods, την MEAT PRO, και το ΙΕΚ Master.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων, Αρχιζαχαροπλαστών, Αρτεργατών & Επιστημόνων Επισιτισμού, Αττικής, «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» συμμετέχει ως κορυφαίος υποστηρικτής, στο 1ο Beverage Food & Tourism Festival που πραγματοποιείται στις 26 και 27 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη.
Όταν αναφερόμαστε σε αυτό το είδος τουρισμού, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις παγκοσμίως, οι ταξιδιώτες επιδιώκουν να βιώσουν μοναδικές γαστρονομικές και οινικές εμπειρίες.
Οι υπηρεσίες γαστρονομικού και οινικού τουρισμού είναι: η διοργάνωση σεμιναρίων παραδοσιακής κουζίνας, εκδηλώσεων γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, η ξενάγηση και η γνωριμία με παραδοσιακά προϊόντα και οινοποιία και με τις μεθόδους παρασκευής τους, κλπ.
Με τον πλούτο που έχει η Ελλάδα, τόσο σε περιβάλλον γαστρονομικού πολιτισμού όσο και σε ποιότητα και αυθεντικότητα τοπικών προϊόντων , είναι προφανής η ευκαιρία που υπάρχει για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην χώρα μας και στόχος είναι η καθιέρωση της Ελλάδας ως Γαστρονομικού και Οινικού προορισμού
Ομιλητές: 
  • 16.00 -16.15 Κωνσταντίνος Μουζάκης Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” & Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαικό Συμβούλιο Γαστρονομίας & Οινολογίας της CEUCO για την Ελλάδα,Chef European 2015, Διευθυντής Γαστρονομίας στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, Διευθυντής Γαστρονομίας της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος. Panel leader στους Διαγωνισμούς Ποιότητας στα TASTE OLYMP AWARDS,Chef de Partie στο ΙΕΚ MASTER, Καθηγητής στα ΔΙΕΚ. ([email protected]).Θέμα “Γαστρονομία & Οίνος”μιας εθνικής στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας”
  • 16.15 – 16.30 Χαρά Κοβούση Διευθύντρια Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αναβύσσου – ΣΤΕΑΝ,ΙΕΚ Αναβύσσου. & μαζί είναι ο Ιωάννης Ψωμαδέρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου (Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, πιστοποιημένος Εισηγητής Ενηλίκων του Ο.Α.Ε.Δ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Υπηρετεί την Τέχνη της Μαγειρικής με τη διπλή ιδιότητα του εκπαιδευτικού στο Υπουργείο Τουρισμού στο Δ.Ι.Ε.Κ Αναβύσσου και του Executive Chef σε 5* ξενοδοχειακή μονάδα. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του έργου προωθεί την αυτοκατευθυνόμενη μάθηση, επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων και ενθαρρύνει τη διερεύνηση της γνώσης με τη χρήση ποικίλων εκπαιδευτικών τεχνικών (καταιγισμός ιδεών, ομάδες εργασίας, προσομοίωση, παιχνίδια ρόλων, μελέτες περίπτωσης) και άλλων εκπαιδευτικών εργαλείων. Θέμα: H Γαστρονομία μέσα από τη Δημόσια Τουριστική Εκπαίδευση.
  • 16.30 – 16.45 Νίκος Κατσαρός Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας και Διαιτολογίας New York College, Καθηγητής University of Southern Georgia,USA,π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ,π.Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χημικών,Επιστημονικός Σύμβουλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής,Επιστημονικός Συνεργάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ),Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Ενωσης Καταναλωτών Ελλάδος. Θέμα: Μεσογειακή Διατροφή: Συμβολή στον Τουρισμό Υγείας.
  • 16.45 – 17.00 ΕΔΟΑΟ – Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου. Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου  και Οίνου, συγκροτήθηκε από τους εκπροσώπους της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων αμπέλου και οίνου που αντιπροσωπεύονται από την ΚΕΟΣΟΕ και τον ΣΕΟ, των οποίων τα μέλη ή τα μέλη των μελών τους ασχολούνται με αμπελοοινικές εργασίες και είτε κατέχουν αμπελώνες είτε κατέχουν οινοποιητικές εγκαταστάσεις, ώστε ν΄ αντιμετωπισθούν από ενισχυμένη θέση τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την δράση των εμπλεκομένων στον τομέα.Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου έχει αναγνωριστεί ως Εθνική με την αριθ. 339037/9-2-2001 Απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας και δραστηριοποιείται σε εθνικό επίπεδο. Είναι η πρώτη Διεπαγγελματική Οργάνωση στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύει τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας. Η Εθνική  Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και  Οίνου,  έχει ως σκοπό την ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας, η οποία θα συμβάλλει στην ορθότερη συνεκτίμηση της πραγματικότητας της αγοράς στον τομέα της αμπέλου και του οίνου, στην διατήρηση και ανάπτυξη των οικονομικών δραστηριοτήτων του τομέα, ώστε να βελτιωθεί η γνώση και η οργάνωση της παραγωγής, της  μεταποίησης και της εμπορίας στον τομέα της αμπέλου και του οίνου. Σκοπεύει επίσης στην  ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των θεσμών, σχετικά με την οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική σπουδαιότητα των προϊόντων, ευνοώντας ταυτόχρονα τη βελτίωση της σχέσης μεταξύ των κατηγοριών, που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα αυτά. Η κοινή βάση αναφοράς, μέσω της Διεπαγγελματικής οργάνωσης συμβάλλει στην ανάπτυξη ενιαίας προσπάθειας για την ορθότερη συνεκτίμηση των συνθηκών της αγοράς, την διευκόλυνση της εξέλιξης κοινών  οικονομικών συμπεριφορών με σκοπό να βελτιωθεί η γνώση στην οργάνωση της παραγωγής στην μεταποίηση και στην εμπορία. Θέμα: Οίνος,Τουρισμός, Γαστρονομία – “Η Πρόκληση”
  • 17.00 – 17.15 Μαρία Ζησούλη MSc Μάρκετινγκ & Επικοινωνία, Σύμβουλος Τουρισμού και Ανάπτυξης Νέων Αγορών. Συνεργάζεται με Περιφέρειες, Τουριστικούς Φορείς και Δήμους για την Ανάπτυξη Συνεργασιών με Επιμελητήρια και Δήμους της Κίνας. Μέλος της Διοικούσας του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ και μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Θέμα”Η Παρουσίαση του Τουριστικού Προορισμού μέσα από τις Τοπικές Γεύσεις”
  • 17.15 – 17.30 Νίκος Μιχαλίτσης Επικοινωνιολόγος, Επιστημονικός Σύμβουλος ΕΟΑΕΝ, Γ. Γραμματέας Ενώσεως Επιστημόνων Αττικής, Εκδότης. Θέμα ” Η γαστρονομία ως ταυτοτικό στοιχείο της εικόνας ενός τόπου. Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην τελική επιλογή του επισκέπτη”
  • 17.30 – 17.45 Έφη Γρηγοριάδου (συγγραφέας -λαογράφος ερευνήτρια) δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων, της έρευνας, της μελέτης, της δημιουργίας και της συγγραφής βιβλίων.Σημαντικό μέρος του έργου είναι η έκδοση βιβλίων ιστορικού, λαογραφικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Ήδη έχει δημιουργήσει μια πολύτιμη και διαχρονική κιβωτό μνήμης και πολιτισμού η οποία αποτυπώνετε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Ανάμεσα στα βιβλία που έχει συγγράψει και εκδόσει σε συνεργασία με άλλους φορείς, συγγραφείς και εκδότες (Σαββάλας) τα τελευταία χρόνια, είναι: Εδεσματολόγιον Σμύρνης, Εδεσματολόγιον Πόντου, Εδεσματολόγιον Μακεδονίας, Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας, Εδεσματολόγιον Βλάχων (Βραβείο Gourme 2008, 1οβραβείο Έλληνα συγγραφέα σε βιβλία γαστρονομίας), Εδεσματολόγιον Χριστουγέννων στης Αλησμόνητες Πατρίδες, Εδεσματολόγιον Πελοποννήσου. Επίσης τα βιβλία, Με το απλόχερο της γιαγιάς (Νομαρχία Καστοριά), Η γιορτή του τραπεζιού (Καλαμπάκα-Πύλη), Χριστούγεννα στις Αλησμόνητες Πατρίδες, Παραμύθια από τον Πόντο (Χρύσα Συμεωνίδου-Χείλαρη), Μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου (Κυριάκος Σαχανίδης), Πραγματεία για τη διδασκαλία της ποντιακής λύρας (Βασίλης Αρχιτεκτονίδης), Από την Απολλωνιάδα στην Καστοριά και επίσης δεκάδες θεματικά ημερολόγια με διαφόρους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα. Τελευταίο έργο της (υπό έκδοση) Εδεσματολόγιον Καππαδοκίας με τις εκδόσεις Σαββάλας. Θέμα: Η Ανάδειξη του Γαστρονομικού μας Πλούτου & η Ενσωμάτωση του στο Τουριστικό Προϊόν.
  • 17.45 – 18.00 Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των τροφίμων, των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό, τις ειδικές ενέργειες marketing και την συμβουλευτική σε θέματα επιχειρηματικότητας στο τομέα των αγροτικών προϊόντων, Γεννήθηκε στην Βέρνη το 1961 και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία και την Διοίκηση επιχειρήσεων (info@dngmarketing.com).Θέμα “Η Ελλάδα της γεύσης…52 νομοί 52 γευστικές απολαύσεις!!!

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΦΟΡΜΑ