Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Περισσότεροι από 2.500 καλεσμένοι, αρμόδιοι Υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραβρέθηκαν την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, στην γιορτή για την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου για τις μηχανότρατες, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων, κι ακολούθησαν μαγειρέματα με εκλεκτούς ψαρομεζέδες. με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” να δίνει ρεσιτάλ γεύσεων.Πλήθος κόσμου διασκέδασε με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και χορευτικού συγκροτήματος.

Υπουργοί και βουλευτές δοκίμασαν ψάρια και θαλασσινά στέλνοντας το μήνυμα στους καταναλωτές να μην διστάζουν μετά τη μεγάλη ρύπανση στον Σαρωνικό, διότι τα αλιεύματα που διακινούνται από την Ιχθυόσκαλα είναι απολύτως ασφαλή.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος του ΟΚΑΑ Μιχάλης Μυτιλινάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η σημερινή γιορτή στην Ιχθυόσκαλα για την έναρξη της αλιευτικής περιόδου 2017-2018 είναι μία ακόμη ευκαιρία να πληροφορηθεί ο καταναλωτής από πού συλλέγονται τα αλιεύματα, ποια η νόμιμη διαδρομή τους, τι έλεγχοι διενεργούνται και από ποιους, σε καθημερινή βάση και πως τελικά φθάνει στο πιάτο του καταναλωτή ένα απόλυτα υγιές και ασφαλές προϊόν διατροφής».

Ο κ. Μυτιλινάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εκτεταμένο πρόγραμμα δράσεων για την παροχή βοήθειας (τροφής) προς αδύναμες κοινωνικές ομάδες και τον στρατηγικό σχεδιασμό για την μετατροπή των ωφελούμενων από τις δράσεις σε οικονομικά ενεργές μονάδες, μέσω κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, στα πλαίσια της Κοινωνικής Οικονομίας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την ασφάλεια και την υγιεινή των αλιευμάτων που διοχετεύονται στις ψαραγορές από την ιχθυόσκαλα, τα οποία -επανέλαβε- προέρχονται από τις άλλες θάλασσες του Αιγαίου κι όχι από τον Σαρωνικό: «Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε και να διατρανώσουμε πως τα ελληνικά αλιεύματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι όλα ασφαλή, υγιεινά και δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα πρόβλημα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας, μέσα από το οποίο, θα ενισχυθούν οι αλιείς το προσεχές διάστημα με 500- 700 εκατ. ευρώ, ενώ θα αποζημιωθούν και οι παράκτιοι αλιείς που δεν βγαίνουν τώρα να ψαρέψουν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας,  ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντώνογλου, καθώς και οι βουλευτές Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας και Γεωργία Γεννιά, και Β’ Πειραιά Εύη Καρακώστα και Νίνα Κασιμάτη.

Επίσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης,  Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης και Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, καθώς και πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι.

Παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Κώστας Τσεφαλάς και πολλά μέλη δημοτικών συμβουλίων των όμορων δήμων.