Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Ελλάδα συμμετείχε στο 15ο Συνέδριο της CEUCO.

Δελτίο Τύπου
Η Ελλάδα συμμετείχε στο 15ο Συνέδριο της CEUCO

 
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής <ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ> με την συνεργασία και την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), συμμετείχε στο 15ο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της CEUCO

<Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ>, στην Cordoba της Ισπανίας, από τις 23 Νοεμβρίου έως και τις 26 Νοεμβρίου 2017.
Τιμώμενη χώρα για το 2017 ήταν η Ισπανία ,
με αφιέρωμα στην πόλη της Κόρδοβας – η οποία και φιλοξένησε το Συνέδριο, το οποίο είχε τίτλο <Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ> και υπότιτλο
<ΚΟΡΝΤΟΒΑ- ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΟΙΝΟΣ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ>.
Την αποστολή οδήγησε ο Πρόεδρος της Λέσχης, αξιότιμος κ.κ.Κων/νος Μουζάκης. Τα μέλη της αποστολής ήταν: ο Αντιπρόεδρος κ.κ.  Ηλίας  Ιωσηφέλης, η Γενική Γραμματέας κ.κ. Ευανθία Βοναζούντα,   η Εκπρόσωπος Τύπου κ.κ. Άρτεμις Μπεμπλιδάκη  και τα δυο εξαίρετα και πολλά υποσχόμενα Junior μέλη μας, οι δεσποινίδες  Όλγα Νικολάου και Εύα Κατσούφη.
Χαρακτηριστικά τεράστια ήταν η συμμετοχή πολιτικών παραγόντων, τόσο της Ισπανίας, αλλά και της Πορτογαλίας, περισσοτέρων από 102 Γαστρονομικών και Οινολογικών Συλλόγων και Οργανισμών, πλήθος κόσμου και μελών της CEUCO  από όλο τον κόσμο.
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε κατά το Πρωτόκολλο, ο Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. κ.Carlos Martin Cosme.
Καθοριστική στιγμή της πρώτης ημέρας –μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης-ήταν όταν  ανακοινώθηκε η εισαγωγή ως Νέο Μέλος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» !!!

 
Την επόμενη ημέρα το Συνέδριο ξεκίνησε με παρουσιάσεις και ομιλίες από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου , από την αναπληρώτρια Πρόεδρο και Πρόεδρο Αντιπροσωπίας της Ανδαλουσίας κ.κ.Susana Diaz Pacheco, καθώς και τον Πρόεδρο Αντιπροσωπίας της Κόρδοβα κ.κ. Antonio Ruiz Cruz. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες από πολιτικούς παράγοντες της χώρας αλλά και πολιτικών εκπροσώπων της Πορτογαλίας. Έγιναν αναφορές στις διάφορες αναπτυξιακές πολιτικές και δράσεις στους τομείς του Τουρισμού, Αγροτικής  Ανάπτυξης & Παραγωγής κλπ.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη συνεργασίας χωρών με συνάφεια προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και γεωγραφικών θέσεων, όπως επίσης η ιδιαίτερη σημασία που πρέπει να δοθεί στην Μεσογειακή Διατροφή και κατά συνέπεια Κουλτούρα και Πολιτισμός.
Η μεγάλη όμως στιγμή για την αποστολή μας ήταν όταν μέσα σε έντονο κλίμα γενικής συγκίνησης και ευφημισμών ανακοινώθηκε ότι η χώρα που πρόκειται να φιλοξενήσει το 16ο Συνέδριο CEUCO το 2018 είναι η Ελλάδα!!!!!
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ακολούθησε εμπορική έκθεση με χιλιάδες προϊόντα από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Συμμετείχαν εκτός των παραγωγών και Συλλόγων Παραγωγών, Γαστρονομικοί Σύλλογοι, Λέσχες και Πολιτιστικοί εκπρόσωποι της κάθε χώρας.
Η Ελληνική συμμετοχή είχε την τιμώμενη προβολή- με τριπλή σε μέγεθος εμβαδού παρουσίαση. Στάντς με ενημερωτικό υλικό και banners του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), που τα μέλη μας με ιδιαίτερη χαρά μοίρασαν στον κόσμο δίνοντας  απλόχερα πληροφορίες και ένα ζεστό χαμόγελο, κάνοντας άπαντες να νιώσουν την θαλπωρή της διάσημης Ελληνικής Φιλοξενίας.

Πανέμορφα στολισμένους μπουφέδες με εδέσματα που άφησαν τους επισκέπτες με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Δημιουργίες, υψηλής γαστρονομίας που σαν έμπνευση είχαν τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα αλλά κυρίως την ικανότητα της Ελληνικής Κουζίνας να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα αρώματα, τις γεύσεις και τα χρώματα του καθενός.
Το Ελληνικό Περίπτερο επισκέφτηκαν το σύνολο των επισήμων, συνέδρων, εκθετών και επισκεπτών  του Συνεδρίου, οι οποίοι και δήλωσαν αδημονία να επισκεφτούν την χώρα μας, ώστε να μπορέσουν να εξερευνήσουν περισσότερο την γαστρονομία, τα προϊόντα μας και φυσικά την κουλτούρα και πολιτισμό μας.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την συμπαράσταση και υποστήριξη που μας προσέφερε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, που χωρίς αυτές δεν θα είχε πραγματοποιηθεί η αποστολή αυτή, ούτε και θα είχαν δρομολογηθεί τόσες δυνητικές για την χώρα μας ευκαιρίες.
Με τιμή ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
 της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις»
Κωνσταντίνος Μουζάκης.