Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Μια μεγαλειώδης εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δεξιώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων , το βράδυ της Κυριακής, 22 Απριλίου 2018.

Με μεγάλη επιτυχία και την δέουσα επισημότητα και επιβλητικότητα, που αρμόζει στο ιστορικό «Σαρόγλειο Μέγαρο», πραγματοποιήθηκε η Πολιτιστική-Φιλανθρωπική Εκδήλωση, που διοργάνωσε το Αρχείο Ελληνικού Χορού, με θέμα:
« Η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτιστικών Φορέων στην διάσωση της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς»

Το 1ο μέρος της Εκδήλωσης με τις επιστημονικές εισηγήσεις των κ.κ., Παππά Σέβου Μίκας και Τεντζεράκη Χρήστου και την προβολή σχετικού με το θέμα φωτογραφικού Αρχειακού υλικού , αφιερώθηκε, στην Μνήμη του Αεροπόρου Ήρωα του Αιγαίου, Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου !

Συνολικά, η διοργάνωση εξελίχθηκε σε συγκλονιστικό ζωντανό παράδειγμα συλλογικής ενεργής δράσης , ενίσχυσης και συνέχισης των ελληνικών μουσικοχορευτικών παραδόσεων και κατάδειξης, με λαμπρό τρόπο, της σημαντικής συνεισφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και των πολιτιστικών φορέων στην κατεύθυνση αυτή.

Οι επιστημονικές εισηγήσεις , οι προβολές σπάνιου φωτογραφικού υλικού με χορούς Στρατιωτών, ο συμβολισμός του χώρου, η εμβληματική συμμετοχή Παραδοσιακών Μουσικών της Φρουράς Αθηνών και οι συμμετέχοντες Πολιτιστικοί Φορείς , κατέδειξαν έμπρακτα, την συμβολή Ενόπλων και Πολιτιστικών Φορέων στην διατήρηση, προαγωγή και καλλιέργεια, της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Προσκεκλημένα Συγκροτήματα από το Αρχείο Ελληνικού Χορού:

Οι «Παραδοσιακοί Μουσικοί» της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών
.
Το ΚΕΜΕΑ «Ελληνικοί Χοροί ΔΡΩΜΕΝΑ», με χορούς της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Χορευτικός Σύλλογος Μετσόβου Ηπείρου, με χορούς του Μετσόβου.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Λέρου, με χορούς της Λέρου και της Μικράς Ασίας.

Ο Χορευτικός Σύλλογος «ΕΙΡΗΝΗ» Ηρακλείου Αττικής, με χορούς της Ηπείρου
.
Και Ο Λαογραφικός Όμιλος “ΚΟΥΡΗΤΕΣ”, με χορούς της Κρήτης,

Ανέδειξαν, όψεις της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης, συγκίνησαν και ευχαρίστησαν τους καλεσμένους με της υψηλής αισθητικής και ζωντάνιας επιτελέσεις τους, και συνεισέφεραν στην ενίσχυση και στήριξη του Κοινωφελούς Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση», προβάλλοντας, τον κοινωνικό και ανθρωπιστικό τους χαρακτήρα .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο αξιότιμος Αρχηγός Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής
Ο αξιότιμος Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος
Ο αξιότιμος Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγος Αγγελος Παπαλεξόπουλος
Ο αξιότιμος Γραμματέας Αμυνας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Υποστράτηγος Αθανάσιος Μπάφας
Ο αξιότιμος Πρόεδρος του ΜΤΣ, Ταξίαρχος Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
Ο αξιότιμος Πρόεδρος, Ταξίαρχος Γεώργιος Τσιράκης και τα αξιότιμα Μέλη του Συλλόγου Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση»
και ο αξιότιμος Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Χαράλαμπος Καρίμαλλης,

Το παρών έδωσαν, εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού, Αντιδήμαρχοι και π. Επαρχοι των Δωδεκανήσων καθώς και πολλοί Πολιτευτές από διάφορες Περιφέρειες

Επίσης, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο Ντειβιντ Αντριους, γιός των Αυτών Βασιλικών Υψηλοτήτων, Πρίγκιπα Αλέξανδρου και Πριγκίπισσας Αικατερίνη της Σερβίας, γνωστοί για το τεράστιο φιλανθρωπικό τους έργο και η σύζυγος του, Αγγελική Μαργαρίτη, χειρούργος-οδοντίατρος, Πολιτευτής Α’ Αθήνας και π.Πρόεδρος του Α’ Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, η οποία χαιρέτησε την Εκδήλωση.

Ευχαριστούμε θερμά τον Εξοχότατο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, που έθεσε την εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας, τον αξιότιμο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή για την διάθεση της ΛΑΕΔ και την στήριξη των σκοπών της εκδήλωσης με την συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών, καθώς και την Διοίκηση της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και του προσωπικού της, για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης

Ευχαριστούμε την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και τους χορηγούς τους «Το Πυροφάνι του Πειραιά» και τη ΜΕΑΤPRO, για τα εδέσματα του Μπουφε .

 

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε, τα Ζαχαροπλαστεία «Τσίρος» και την Αρτοβιομηχανία «Στεργίου» καθώς και τον κ. Γιάννη Καραγιάννη, για τα πολλά, εξαιρετικά γλυκίσματα που προσέφεραν!

Γενική Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Μίκα Παππά-Σέβου.

Για το ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Τενζεράκης
Ο Γραμματέας
Λάμπρος Κοντοτάσιος