Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Περιφέρεια Αττικής και ΕΔΣΝΑ διοργανώνουν μία μεγάλη Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πεδίο του Άρεως την Κυριακή 5 Ιουνίου με Γαστρονομικό Event με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (Ε.Σ.Δ.Ν.Α), με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, προσκαλούν όλους τους πολίτες της Αττικής την Κυριακή 5 Ιουνίου, στη μεγάλη Γιορτή που θα διοργανωθεί στο Πεδίο του Άρεως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος

Από τις 17:00 έως και τις 21:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις, με στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν με πρώτες ύλες από τις λαϊκές της γειτονιάς και θα δοκιμάσουν γευστικές απολαύσεις από τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, να μάθουν να μην πετάνε τίποτα στο καλάθι των αχρήστων, να ενημερωθούν από ειδικούς  για την ηλεκτροκίνηση οδηγώντας ποδήλατα στο πάρκο.

Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, να ζωγραφίσουν κάδους ανακύκλωσης, να μάθουν για τη σωστή ανακύκλωση και την κομποστοποίηση,  να φυτέψουν γλαστράκια που θα ομορφύνουν τα μπαλκόνια τους και πολλά άλλα.

ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

 1. Διανομή κομπόστ στους επισκέπτες της εκδήλωσης και ενημέρωση για την σωστή ανακύκλωση από τα Κινητά Πράσινα Σημεία θα κάνει ο Ειδικός Διαβαθμιστικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής
 2. Η Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής θα παρουσιάσει το έργο «LIFE –IP 4 NATURA», το οποίο περιέχει ολοκληρωμένες δράσεις για την διαχείριση και διατήρηση των περιοχών του Δικτύου Natura Στο περίπτερο της οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δούνε τα  βραβευμένα έργα από τον δεύτερο φωτογραφικό διαγωνισμό για τις περιοχές NATURA 2000 «Click στη Φύση» , ενώ  μικροί και μεγάλοι θα περιηγηθούν με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας στα μονοπάτια του Υμηττού.   
 3. Η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.ΟΣ.Π.Λ.Α) θα μοιράσει στους επισκέπτες εποχιακά φρούτα και λαχανικά
 4. Η Π.ΟΣ.Π.Λ.Α. θα παράσχει τις πρώτες ύλες για νοστιμότατα εποχιακά φαγητά που θα μαγειρέψουν οι Σεφ του  Acropolis Chef Club of Attica
 5. Ο Οργανισμός Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης θα βρίσκεται εκεί με το εντυπωσιακό κινητό κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
 6. Το Fashion Revolution Greece και ορισμένα brands βιώσιμης μόδας από το δίκτυό του, θα παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους, βιώσιμα προϊόντα μόδας, ενώ μέσα από σύντομα live pitches θα μας ενημερώσουν για την ηθική μόδα, τις πρακτικές βιώσιμης μόδας που έχουν ενσωματώσει στα brands τους, τα υλικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και την κυκλική οικονομία.
 7. “Η CLEAN UP GREECE θα ενημερώσει το κοινό για τις για το σκοπό της, τη δράση της και τους επικείμενους καθαρισμούς που δρομολογεί. Μαζί της θα βρίσκονται και η εταιρείες PHEE & IMPACT TRIP.  Η PHEE είναι μια νεοφυής επιχείρηση ανάπτυξης και κατασκευής φυσικών υλικών, όπως τα φύλλα του θαλάσσιου φυτού της Ποσειδωνίας, το βιοαπόβλητο καφέ και λοιπά φυτικά υπολείμματα τα οποία μετατρέπονται σε χρηστικά αντικείμενα. Η IMPACT TRIP είναι μια κοινωφελής επιχείρηση και διεθνώς αναγνωρισμένη B-Corp που δημιουργεί και προωθεί Υπεύθυνες Ταξιδιωτικές Εμπειρίες στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Κροατία, στην Ιταλία και τώρα και στην Ελλάδα.
 8. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ με τη δράση της «Γίνε Αγρότης στο Μπαλκόνι σου» θα μας μάθει πώς να φτιάχνουμε κομπόστ στο σπίτι, τι μπορούμε να φυτεύσουμε από φρούτα και λαχανικά στον κήπο μας, στην ταράτσα μας ή στο μπαλκόνι μας και πως θα τα φροντίσουμε σωστά.
 9. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός ARTENS μαζί με τους μικρούς επισκέπτες του πάρκου και τους εθελοντές της, θα ομορφύνουν, συλλεκτικούς  κάδους ανακύκλωσης ζωγραφίζοντας τους. Το “Golden Planet” project, έχει ως στόχο την ανάδειξη της ομορφιάς αυτού του πλανήτη, καθώς και την αφύπνιση όλων για το μείζον θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος..
 10. CANTINA θα απασχολήσει τους μικρούς επισκέπτες με τρία βιωματικά εργαστήρια που στόχο έχουν να διασκεδάσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά γύρω από το περιβάλλον.
 • «Το Μικρό Σπορείο». Ζωγραφίζουμε το δικό μας πήλινο γλαστράκι και με τη συνεργασία της Οργάνωσης Γη, φυτεύουμε  τριών ειδών φασολάκια και Ηλίανθους
 • Φτιάχνουμε έργα τέχνης μέσα στο πράσινο του Πάρκου από φυσικά αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά
 • «Απόγευμα στη Χλόη». Ζωγραφίζουμε σε καμβάδες