Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο γαστρονομικό φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε το 2ο γαστρονομικό φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More», με στόχο την ανάδειξη της πόλης του Πειραιά ως διεθνούς τουριστικού προορισμού και την προβολή της γαστρονομίας ως έναν από τους δυναμικότερους πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης.

Για τρεις ημέρες η πόλη του Πειραιά «γέμισε» με χρώματα, μουσικές, αρώματα και απολαυστικές γεύσεις. Παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους έλαβαν χώρα, στο Μικρολίμανο, την πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι, την πλατεία Κανάρη, την πλατεία Κοραή και την Πειραϊκή και έδωσαν ένα ξεχωριστό στίγμα στην πόλη.

Το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικά για εφέτος, το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην βιώσιμη κουζίνα με έμπνευση και γνώμονα τη φιλοσοφία του Zero Food Waste.

※ Σινεμά στο πιάτο, Πλατεία Αλεξάνδρας ※

Η συνεργασία του Δήμου Πειραιά και των executive chefs του Acropolis Chef’s Club of Attica, συνεχίστηκε και εφέτος σε μια πρωτότυπη γαστρονομική εμπειρία. Το live cooking show και η γευστική δοκιμή πραγματοποιήθηκαν συνοδεία κινηματογραφικής προβολής.

Παρουσίασαν τις δικές τους δημιουργίες, ο chef Κωνσταντίνος Μουζάκης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO και chef Europe 2015 και ο chef Νίκος Φιλιππίδης, μέλος του Acropolis Chef’s Club of Attica και Αρχιμάγειρας στο 2ο Chefs Gastronomy Catering.

Ειδική Παρουσίαση με θέμα το Κρέας έγινε από τον κ. Νικόλα Χρηστάκη κρεοπώλης της ΛΑΕΑ Ακρόπολις.

Ευχαριστούμε θερμά τον Μανώλη Λαντζουράκη και τον Αντώνη Μητρούση ειδικό τμήμα ΑμεΑ της ΛΑΕΑ Ακρόπολις που ήταν δίπλα σε αυτή την δράση.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιώς κ. Γιάννη Μώραλη, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και όλους τους συνεργάτες για την άψογη 2η χρονιά συνεργασία!!!

Το Piraeus Taste Festival: Sea Food and More έγινε θεσμός και του χρόνου έρχονται περισσότερες εκπλήξεις!!!