Acropolis – Chefs Club of Attica

GR | ENG

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων – Βρυξέλλες, Βέλγιο, 9-12 Οκτωβρίου 2023, με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Από τις 9 μέχρις τις 12 Οκτωβρίου 2023, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θα δημοσιεύσει την ετήσια έκθεσή της για την κατάσταση των δήμων και των περιφερειών της ΕΕ, μια εικόνα των πλέον φλεγόντων ζητημάτων που απασχολούν τους δήμους και τις περιφέρειες ανά την ΕΕ, καθώς και επιτόπιων λύσεων για την τεκμηρίωση των ενωσιακών πολιτικών αποφάσεων.

Η έκθεση θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι δήμοι και οι περιφέρειες αντιμετωπίζουν κρίσεις όπως οι κλιματικές καταστροφές ή ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Επίσης, θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο οι δήμοι και οι περιφέρειες συμβάλλουν στον μακροπρόθεσμο μετασχηματισμό των κοινωνιών μας, με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, ενισχύοντας παράλληλα τη συνοχή.

Στο πλαίσιο αυτό παράλληλα θα υπάρχει ένα επιπλέον γεγονός κατά το οποίο η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις θα μαγέψει με εδέσματα που θα παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου που εκπροσωπούμε.

Oι γεύσεις που θα παρουσιαστούν θα έχει σχέση με Αρκαδία, Μάνη, Μεσσηνία κ.ο.κ

Οι γεύσεις που θα παρουσιάσουμε, έχουν σαν γνώμονα τα άριστα ποιοτικά προϊόντα της Πελοποννήσου αλλά και την γαστρονομική της παράδοση, της οπαίας οι ρίζες μετρούν αιώνες ύπαρξης.

Την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις θα την εκπροσωπήσουν τα ιδρυτικά μέλη – αρχιμάγειρες κα Άρτεμις Μπεμπλιδάκη και κ. Νικόλαος Δαούτης

Είμαστε περήφανοι που η Ελληνική Γαστρονομία ταξιδεύει συνέχεια σε Ε.Ε. και Τρίτες Χώρες.